Teoretisk Højenergifysik

Holger Bech Nielsen er måske et af de mest kendte ansigter inden for den teoretiske fysik, og ved at støtte ham og de teoretiske fysikere på Niels Bohr Institutet er man med til at lægge grundlaget for kommende generationers teknologiske udvikling.
  • 1.087 kr. Støttet
  • 5 Støtter

Om forskningen:

Holger Bech Nielsen er måske et af de bedst kendte ansigter inden for den teoretiske fysik. Han har givet originale bidrag til teoretisk højenergifysik, blandt andet strengteori, og modtog i 2001 den højt estimerede tyske Humboldt-pris for sit videnskabelige arbejde. Flere atomfysiske begreber er desuden opkaldt efter Holger Bech Nielsen, for eksempel Nielsen-Olesen Vortex. Selvom Holger Bech holdt aftrædelsesforelæsning 31. august 2012, har han fortsat sit arbejde efter pensionsalderen som ’emeritus’.

Teoretisk fysik, kan for udenforstående godt virke en anelse abstrakt
Teoretisk fysik, kan for udenforstående godt virke en anelse abstrakt

Som teoretisk fysiker består ens udgifter hovedsageligt af indkøb af computerkraft, tavler, kridt, flybilletter til konferencer i udlandet og togbilletter til foredrag i Danmark.
Ved at støtte Holgers Bechs forskning er man med til at støtte, at der bliver holdt konferencer i København som i Niels Bohrs dage. Dvs. at forskere mødes og diskuterer med hinanden og udveksler idéer om, hvordan universet fungerer. Det er noget, der måske vil revolutionere vores forståelse af verden og med garanti vil hjælpe med at uddanne passionerede forskere inden for teoretisk fysik.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *